Domowy
Menu domowe
Przystawki
- Camembert w orzechowej panierce podany na karmelizowanych buraczkach z ziołowymi grzankami i salsą pomidorową
- Plastry pieczonego schabu na musie tuńczykowym z rukolą, kaparami i czarnymi oliwkami
- Pieczone papryczki chili z ziołową ricottą na grzankach
- Parfe z wątróbek drobiowych z musem figowym i świeżymi tryskawkami
- Półmiski mięs pieczystych (schab w ziołach ,boczek ,karkówka)
- Roladki z grillowanej cukinii z warzywami i pastą ziołową
Sałatki
- Sałatka z wędzoną makrelą świeżymi truskawkami ,daktylami i pomarańczą
- Miks sałat z warzywami i srem feta
Zupy ( jedna do wyboru)
- Krem ze szparagów z grzankami
- Rosół z makaronem i lupczykiem
Dania gorące (jedno do wyboru)
- Roladki wieprzowe z obsmażanymi kopytkami fasolką szparagową i sosem grzybowym
- Tradycyjny kotlet schabowy z zasmażaną młodą kapustą ,ziemniaczkami z wody i koperkiem
- Grillowane polędwiczki wieprzowe z gratin ziemniaczanym warzywami i sosem borowikowym
- Filet z pstrąga łosiowego zapiekany z krastem ziołowym podany na grillowanych warzywach z salsą verde
Bufet deserowy
- Panacotta z musem malinowy i świeżymi owocami
- Mus czekoladowy z wiśniami i odrobiną brendy
- Tiramisu z kawą i granolą
Menu dla dzieci
Zupa
- Rosołek z makaronem
- Zupa pomidorowa z ryżem
Danie główne
- Kawałki kurczaka panierowane w płatkach corn fleiks z frytkami i mizerią
Deser
- Lody z owocami i malinowym sosem
Menu domowe
Przystawki
- Kozi ser w orzechowej panierce podany na karmelizowanych buraczkach z ziołowymi grzankami i salsą pomidorową
- Plastry pieczonego schabu na musie tuńczykowym z rukolą, kaparami i czarnymi oliwkami
- Roladki z marynowanego łososia z białymi szparagami rukolą i sałatką z cytrusów skropione sosem imbirowo musztardowym
- Pieczone papryczki chili z ziołową ricottą na grzankach
- Roladki z grillowanej cukinii z warzywami i pastą ziołową
Sałatki
- Sałatka z wędzoną makrelą świeżymi truskawkami ,daktylami i pomarańczą
- Miks sałat z warzywami i serem feta
Zupy ( jedna do wyboru)
- Tradycyjny żurek staropolski z białą kiełbaską i jajkiem
- Rosół z makaronem i lubczykiem
Dania gorące (jedno do wyboru)
- Roladki wieprzowe z obsmażanymi kopytkami fasolką szparagową i sosem grzybowym
- Kaczka z ziołowymi kopytkami pieczonym jabłkiem żurawinowym sosem i czerwoną kapustą
- Halibut zawijany w szynkę parmeńską z warzywami i młodymi ziemniaczkami
- Filet z łososia zapiekany z krastem ziołowym podany na grillowanych warzywach z salsą verde
Deser( jeden do wyboru)
- Pana cotta z musem malinowy i świeżymi owocami
- Karmelizowane płatki migdałów z musem mascarpone i świeżymi truskawkami
- Mus czekoladowy z wiśniami i odrobiną Brendy /lub Tiramisu z kawą i likierem amaretto