Domowy

Menu domowe  od  110 zł\os

Przystawki

  • Camembert  w orzechowej panierce podany na karmelizowanych buraczkach z ziołowymi grzankami i salsą pomidorową
  • Plastry pieczonego schabu  na musie tuńczykowym z rukolą, kaparami i czarnymi oliwkami
  • Pieczone papryczki chili z ziołową ricottą na grzankach
  • Parfe z wątróbek drobiowych z musem figowym i świeżymi tryskawkami
  • Półmiski mięs pieczystych (schab w ziołach ,boczek ,karkówka)
  • Roladki z grillowanej cukinii z warzywami i pastą ziołową

Sałatki

  • Sałatka z wędzoną makrelą świeżymi truskawkami ,daktylami i pomarańczą
  • Miks sałat z warzywami i srem feta

Zupy ( jedna do wyboru)

  • Krem ze szparagów z grzankami
  • Rosół z makaronem i lupczykiem

Dania gorące (jedno do wyboru)

  • Roladki wieprzowe z obsmażanymi kopytkami fasolką szparagową i sosem grzybowym
  • Tradycyjny kotlet schabowy z zasmażaną młodą kapustą ,ziemniaczkami z wody i koperkiem
  • Grillowane polędwiczki wieprzowe z gratin ziemniaczanym warzywami i sosem borowikowym
  • Filet z pstrąga łosiowego zapiekany z krastem ziołowym podany na grillowanych warzywach z salsą verde

Bufet deserowy

  • Panacotta z musem malinowy i świeżymi owocami
  • Mus czekoladowy z wiśniami i odrobiną brendy
  • Tiramisu z kawą i granolą

Menu dla dzieci 50zł\os

Zupa

  • Rosołek z makaronem
  • Zupa pomidorowa z ryżem

Danie główne

  • Kawałki kurczaka panierowane w płatkach corn fleiks z frytkami i mizerią

Deser

  • Lody z owocami i malinowym sosem

Menu domowe 130zł\os 

Przystawki

  • Kozi ser w orzechowej panierce podany na karmelizowanych buraczkach z ziołowymi grzankami i  salsą pomidorową
  • Plastry pieczonego schabu  na musie tuńczykowym z rukolą, kaparami i czarnymi oliwkami
  • Roladki z marynowanego łososia z białymi szparagami rukolą i sałatką z cytrusów skropione sosem imbirowo musztardowym
  • Pieczone papryczki chili z ziołową ricottą na grzankach
  • Roladki z grillowanej cukinii z warzywami i pastą ziołową

Sałatki

  • Sałatka z wędzoną makrelą świeżymi truskawkami ,daktylami i pomarańczą
  • Miks sałat z warzywami i serem feta

Zupy ( jedna do wyboru)

  • Tradycyjny żurek staropolski z białą kiełbaską i jajkiem
  • Rosół z makaronem i lubczykiem

Dania gorące (jedno do wyboru)

  • Roladki wieprzowe z obsmażanymi kopytkami fasolką szparagową i sosem grzybowym
  • Kaczka z ziołowymi kopytkami pieczonym jabłkiem żurawinowym sosem i czerwoną kapustą
  • Halibut zawijany w szynkę parmeńską z warzywami i młodymi ziemniaczkami
  • Filet z łososia zapiekany z krastem ziołowym podany na grillowanych warzywach z salsą verde

Deser( jeden do wyboru)

  • Pana cotta z musem malinowy i świeżymi owocami
  • Karmelizowane płatki migdałów z musem mascarpone i świeżymi truskawkami
  • Mus czekoladowy z wiśniami i odrobiną Brendy  /lub Tiramisu z kawą i likierem amaretto