Firmowy

Menu firmowe

Propozycja przystawek  od 65zł

– Parfe z wątróbki drobiowej z musem figowym świeżymi truskawkami na ziołowej grzance

– Papryczki chili nadziewane ziołowym lekko pikantnym serkiem ricotta podane na ziołowej grzance

– Mini babeczki zapiekane z grzybami

– Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem ,kawiorem i rucolą

– Tartinka z serem pleśniowym z żurawiną

– Kawałki sera koziego opiekane w orzechowej skorupce z karmelizowanym burakiem i salsą pomidorową

– Roladki z pieczonego schabu  z musem chrzanowym

Sałatki

– Mocarella z pomidorami ,truskawkami, pomarańczą i miętą skropiona pesto bazyliowym

– Sałatka z grilowanym kurczakiem świeżymi warzywami i sosem sojowo miodowym

Desery

– Ciasta coctailowe (szarlotka , sernik, babeczki z owocami)

– Patery owoców

Napoje gorące z warnika

Kawa , herbata

Soki (do uzgodnienie)

Woda mineralna – gazowana, niegazowana

Napoje – coca-cola, coca-cola zero , fanta , sprite

 

Propozycja II

Przykładowe śniadanie

– tosty z serem i szynką (salsa pomidorowa ,sos czosnkowy)

– crossanty z konfiturami

– parfait z musem figowym i truskawką

– Chia z musem brzoskwiniowym i owocami

– jogurt z granolą i owocowym musem z leśnych owoców

– talerz owoców sezonowych

– rolada szpinakowa z cytrynowym twarożkiem i wędzonym łososiem

– łosoś z awokado na ziołowych grzankach

– hummus naturalny ,buraczany, z zielonego groszku ze świeżymi warzywami

– pasta jajeczna ze szczypiorkiem ,rzodkiewką i pomidorkami

– talerz serów i wędlin

– pasztet z żurawiną

– mini kanapeczki na bagietkach i ciemnym pieczywie

– z pieczonym kurczakiem

– z pomidorami i kozim serkiem

– z szynką parmeńską

– talerz z pumperniklem ( pasta jajeczna i kiełki na górę i ćwiartka pomidorka

koktajlowego, twarożek i plasterek rzodkiewki )

-masło

-pieczywo

 

Przykładowy obiad  1

– Cukinia faszerowana warzywami grillowanymi

– Eskalopki wieprzowe z szynką parmeńską i kaparami

– Ziemniaki skropione masłem i posypane koperkiem

– Warzywa pieczone z ziołami

– Marchewka karmelizowana z sezamem

 

Przykładowy obiad  2 

– Bakłażan  faszerowany kaszą jaglaną z tofu i warzywami

– Kurczak zagrodowy z pieczoną gruszką, żurawiną i szpinakiem

– Dorsz z cytrynowym sosem, pomidorkami szery i rucolą

– Ryż czerwony

– Placki z kukurydzy

– Warzywa gotowane

– Dynia pieczona w miodzie

 

Deser

– ciasto bananowe z kremem maskarpone

– ciasto marchewkowe z orzechami i karmelizowanym jabłkiem

– beza z kremem mascarpone i świeżymi owocami

– mini babeczki z owocami

– mus  chałwowy z wiórkami czekoladowymi

– mus czekoladowy z brandy i wiśnią

 

 Napoje

– soki w kartonach  (100% bez cukru)

– woda gazowana

– woda niegazowana

– cola ,fanta , sprite

– lemoniada cytrynowa lub pomarańczowa

 

Cennik

-śniadanie od 35zł-45zł

-obiad od 35zł-55zł

– Śniadanie z obiadem 65zł

– Śniadanie z obiadem i deserem 75zł

– Śniadanie z obiadem, deserem ,napojami, 85zł

– Śniadanie z obiadem, deserem ,napojami i obsługą kelnerską 95zł

Cena zestawu zależy od wcześniejszego ustalenia menu.

 

Wszystkie ceny są cenami netto należy doliczyć 8% podatku VAT do obiadu i śniadania, napoje 23%

Dostarczamy zastawę stołową (porcelanę, sztućce ,szklanki ,obrusy )

Dostarczamy również dania wegańskie , bez glutynowe po uprzednim ustaleniu.

Zapraszamy !

Dane do kontaktu:

Bistro Figa ul.Egejska 17 lokal U4

Krzysztof Czuba

TEL: 509-202-315

info@bistro-figa.pl