Menu firmowe
Propozycja przystawek od 65zł
– Parfe z wątróbki drobiowej z musem figowym świeżymi truskawkami na ziołowej grzance
– Papryczki chili nadziewane ziołowym lekko pikantnym serkiem ricotta podane na ziołowej grzance
– Mini babeczki zapiekane z grzybami
– Szpinakowe naleśniki z wędzonym łososiem ,kawiorem i rucolą
– Tartinka z serem pleśniowym z żurawiną
– Kawałki sera koziego opiekane w orzechowej skorupce z karmelizowanym burakiem i salsą pomidorową
– Roladki z pieczonego schabu z musem chrzanowym
Sałatki
– Mocarella z pomidorami ,truskawkami, pomarańczą i miętą skropiona pesto bazyliowym
– Sałatka z grilowanym kurczakiem świeżymi warzywami i sosem sojowo miodowym
Desery
– Ciasta coctailowe (szarlotka , sernik, babeczki z owocami)
– Patery owoców
Napoje gorące z warnika
Kawa , herbata
Soki (do uzgodnienie)
Woda mineralna – gazowana, niegazowana
Napoje – coca-cola, coca-cola zero , fanta , sprite
Przykładowe śniadanie
– tosty z serem i szynką (salsa pomidorowa ,sos czosnkowy)
– crossanty z konfiturami
– parfait z musem figowym i truskawką
– Chia z musem brzoskwiniowym i owocami
– jogurt z granolą i owocowym musem z leśnych owoców
– talerz owoców sezonowych
– rolada szpinakowa z cytrynowym twarożkiem i wędzonym łososiem
– łosoś z awokado na ziołowych grzankach
– hummus naturalny ,buraczany, z zielonego groszku ze świeżymi warzywami
– pasta jajeczna ze szczypiorkiem ,rzodkiewką i pomidorkami
– talerz serów i wędlin
– pasztet z żurawiną
– mini kanapeczki na bagietkach i ciemnym pieczywie
– z pieczonym kurczakiem
– z pomidorami i kozim serkiem
– z szynką parmeńską
– talerz z pumperniklem ( pasta jajeczna i kiełki na górę i ćwiartka pomidorka
koktajlowego, twarożek i plasterek rzodkiewki )
-masło
-pieczywo
Przykładowy obiad 1
– Cukinia faszerowana warzywami grillowanymi
– Eskalopki wieprzowe z szynką parmeńską i kaparami
– Ziemniaki skropione masłem i posypane koperkiem
– Warzywa pieczone z ziołami
– Marchewka karmelizowana z sezamem
Przykładowy obiad 2
– Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną z tofu i warzywami
– Kurczak zagrodowy z pieczoną gruszką, żurawiną i szpinakiem
– Dorsz z cytrynowym sosem, pomidorkami szery i rucolą
– Ryż czerwony
– Placki z kukurydzy
– Warzywa gotowane
– Dynia pieczona w miodzie
Deser
– ciasto bananowe z kremem maskarpone
– ciasto marchewkowe z orzechami i karmelizowanym jabłkiem
– beza z kremem mascarpone i świeżymi owocami
– mini babeczki z owocami
– mus chałwowy z wiórkami czekoladowymi
– mus czekoladowy z brandy i wiśnią
Napoje
– soki w kartonach (100% bez cukru)
– woda gazowana
– woda niegazowana
– cola ,fanta , sprite
– lemoniada cytrynowa lub pomarańczowa
Cennik
-śniadanie od 35zł-45zł
-obiad od 35zł-55zł
– Śniadanie z obiadem 65zł
– Śniadanie z obiadem i deserem 75zł
– Śniadanie z obiadem, deserem ,napojami, 85zł
– Śniadanie z obiadem, deserem ,napojami i obsługą kelnerską 95zł
Cena zestawu zależy od wcześniejszego ustalenia menu.
Wszystkie ceny są cenami netto należy doliczyć 8% podatku VAT do obiadu i śniadania, napoje 23%
Dostarczamy zastawę stołową (porcelanę, sztućce ,szklanki ,obrusy )
Dostarczamy również dania wegańskie , bez glutynowe po uprzednim ustaleniu.
Zapraszamy !
Dane do kontaktu:
Bistro Figa ul.Egejska 17 lokal U4
Krzysztof Czuba
TEL: 509-202-315
info@bistro-figa.pl