Chrzest / Komunia

Propozycja nr I

Menu komunijne  / chrzest     od   110 zł\os

Przystawki

– Camembert  w orzechowej panierce podany na karmelizowanych buraczkach z ziołowymi grzankami i salsą
pomidorową

– Plastry pieczonego schabu  na musie tuńczykowym z rukolą, kaparami i czarnymi oliwkami

– Roladki z marynowanego łososia z białymi szparagami rukolą i sałatką z cytrusów skropione sosem imbirowo musztardowym

– Pieczone papryczki chili z ziołową ricottą na grzankach

– Parfe z wątróbek drobiowych z musem figowym i świeżymi tryskawkami

– Półmiski mięs nieczystych (schab w ziołach ,boczek ,karkówka)

– Roladki z grillowanej cukinii z warzywami i pastą ziołową

Sałatki

– Sałatka z wędzoną makrelą świeżymi truskawkami ,daktylami i pomarańczą

– Miks sałat z warzywami i serem feta

Zupy ( jedna do wyboru)

– Rosół z makaronem i lubczykiem

– Flaczki wołowe po warszawsku

– Krem ze szparagów z ziołową grzanką

– Krem z białych warzyw z aromatem trufli i kwaśną śmietaną

Dania gorące (jedno do wyboru)

– Roladki z indyka obsmażanymi kopytkami fasolką szparagową i sosem grzybowym

– Grillowane polędwiczki wieprzowe z gratin ziemniaczanym warzywami i sosem borowikowym

– Dorsz zawijany boczkiem z fasolką szparagową w sezamie i gotowanymi ziemniaczkami

– Filet z pstrąga łosiowego zapiekany z krastem ziołowym podany na grillowanych warzywach z salsą verde

Bufet deserowy

– Pana cotta z musem malinowy i świeżymi owocami

– Mus czekoladowy z wiśniami i odrobiną Brendy

– Tiramisu z kawą i granolą / lub tort bezowy z kremem mascarpone i świeżymi owocami

 

Propozycja nr II

Menu komunijne / chrzest  od  130\os 

Przystawki

– Grillowany ananas zawijany w szynkę parmeńską skropiony redukcją balsamiczną

-Parfe z wątróbek drobiowych z musem figowym i świeżą truskawką na ziołowej grzance

-Plastry pieczonego schabu na musie tuńczykowym z kaparami i rukolą

-Pieczone papryczki z nadziewane ziołową ricottą z grzanka

-Roladki z grillowanej cukinii z warzywami szparagami i musem z awokado

– Grillowane bakłażany z serem gorgonzola pomidorkami szery skropione tapenadą z czarnych oliwek

-Patera mięs nieczystych i pasztetów

-Roladki naleśnikowe ze szpinakiem ziołowym serkiem i wędzonym łososiem

 

Sałatki (dwie do wyboru)

-Sałatka z cieciorki z miksem świeżych papryk ,płatkami owsianymi, szpinakiem i pomidorami  suszonymi

-Sałatka ze świeżego szpinaku ,s kawałkami sera pleśniowego i grzankami

-mocarella z pomidorami i pomarańczą skropiona bazyliowym pesto

-Miks sałat ze  świeżymi warzywami i serem feta

 

Zupa (jedna do wyboru)

-Krem z buraczany z kwaśną śmietaną i chipsem bekonowym

-domowy rosołek z makaronem i lubczykiem

-zupa z soczewicy z kawałkami boczku

-Krem z pomidorów ze świeżą bazylią

 

Dania serwowane w bemarach  (dwa do wyboru)

Zapiekany filet z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami podany z warzywami i ziemniaczkami piure

-Eskalopki wieprzowe z szałwią ,szynką parmeńską podane z kopytkami warzywami i salsą pomidorową

-Filet z dorady smażony podany z marchewką w miodzie posypaną sezamem z placuszkami z cukinii

-Roladki z soli ze szpinakiem i krewetkowym musem na warzywach i patatach

Bufet deserowy

-mini babeczki z musem cytrynowym zapiekane bezą

-mus chałowy z sosem malinowym

-mus z białej czekolady   / lub karmelizowane płatki migdałów z musem mascarpone

Propozycja nr III

Menu komunijne / chrzest   od   140zł/os

Przystawki

-Kozi ser w orzechowej panierce podany na karmelizowanych buraczkach z ziołowymi grzankami i  salsą pomidorową

-Plastry pieczonego schabu  na musie tuńczykowym z rukolą, kaparami i czarnymi oliwkami

-Paluszki karbowe za świeżą papryką makaronem sojowym na liściach cykorii

-Roladki z marynowanego łososia z białymi szparagami rukolą i sałatką z cytrusów skropione sosem imbirowo musztardowym

-Pieczone papryczki chili z ziołową ricottą na grzankach

-Parfe z wątróbek drobiowych z musem figowym i świeżymi tryskawkami

-Półmiski mięs pieczystych (schab w ziołach ,boczek ,karkówka)

-Roladki z grillowanej cukinii z warzywami i pastą ziołową

Sałatki

-Sałatka z wędzoną makrelą świeżymi truskawkami ,daktylami i pomarańczą

-Miks sałat z warzywami i serem feta

Dodatki

Pieczywo , masło ,chrzan ,ćwikła, sos tatarski, pikle

Zupy ( jedna do wyboru)

-Krem ze szparagów z grzankami

-krem ze świeżych pomidorów z ziołową grzanką

-żur staropolski z białą kiełbaską i jajkiem

-Rosół z makaronem i lubczykiem

Dania gorące (jedno do wyboru)

-Roladki wieprzowe z obsmażanymi kopytkami fasolką szparagową i sosem grzybowym

-Kaczka z ziołowymi kopytkami pieczonym jabłkiem żurawinowym sosem i czerwoną kapustą

-Halibut zawijany w szynkę parmeńską z warzywami i młodymi ziemniaczkami

-Filet z łososia zapiekany z krastem ziołowym podany na grillowanych warzywach z salsą verde

 

Deser( jeden do wyboru)

Pana cotta z musem malinowy i świeżymi owocami

-Karmelizowane płatki migdałów z musem mascarpone i świeżymi truskawkami

-Mus czekoladowy z wiśniami i odrobiną Brendy / lub tiramisu z kawą i likierem amaretto

Napoje (serwowane w dzbankach )

(45zł/os przez cały czas trwania imprezy)

-kawa , herbata

-soki 3rodzaje, woda gazowana ,woda nie gazowana ,coca-cola,fanta sprite

 

MENU DLA DZIECI 50%ceny

ZUPA

-Rosołek z makaronem

-Zupa pomidorowa z ryżem

DANIE GŁÓWNE

-Kawałki kurczaka panierowane w płatkach corn fleiks z frytkami i mizerią

Deser

-Lody z owocami i malinowym sosem

-cola ,fanta, sprait

Tort komunijny np. bezowy ok. 400zł

(do uzgodnienia)

 

Propozycja nr IV

Menu komunijne / chrzest    od  145zł / os

Przystawki

– Kozi ser w orzechowej panierce podany na karmelizowanych buraczkach z ziołowymi grzankami i salsą pomidorową

– Plastry pieczonego schabu  na musie tuńczykowym z rukolą, kaparami i czarnymi oliwkami

– Paluszki karbowe za świeżą papryką makaronem sojowym na liściach cykorii

– Roladki z marynowanego łososia z białymi szparagami rukolą i sałatką z cytrusów skropione sosem imbirowo musztardowym

– Pieczone papryczki chili z ziołową ricottą na grzankach

– Krewetki  marynowane w pomarańczach podane na musie z mango

– Parfe z wątróbek drobiowych z musem figowym i świeżymi tryskawkami

– Półmiski mięs pieczystych (schab w ziołach ,boczek ,karkówka)

– Roladki z grillowanej cukinii z warzywami i pastą ziołową

– Szpinakowe roladki z rukolą ,suszonym pomidorem i mocarellą

Sałatki

-Sałatka z wędzoną makrelą świeżymi truskawkami ,daktylami i pomarańczą

-Miks sałat z warzywami i serem feta

Dodatki

Pieczywo , masło ,chrzan ,ćwikła, sos tatarski, pikle

Zupy ( jedna do wyboru)

-Krem ze szparagów z grzankami

-Krem buraczany z bekonowym chipsem

-Zupa rybna z kolędą i chili

-Rosół z makaronem i lubczykiem

Dania gorące (dwa do wyboru serwowane z bemarów)

-Roladki wieprzowe z obsmażanymi kopytkami fasolką szparagową i sosem grzybowym

-Kaczka z ziołowymi kopytkami pieczonym jabłkiem żurawinowym sosem i czerwoną kapustą

-Halibut zawijany w szynkę parmeńską z warzywami i młodymi ziemniaczkami

-Filet z łososia zapiekany z krastem ziołowym podany na grillowanych warzywach z salsą verde

Dania wegetariańskie

Roladki z grillowanej cukinii z warzywami na cieciorce ziołowej

Bakłażany nadziewany kaszą jaglaną i zapiekany tofu

Szparagi skropione oliwą z sałatą kolorową i grzanką czosnkową

Bufet mini deserów

Panacotta z musem malinowy i świeżymi owocami

-Karmelizowane płatki migdałów z musem mascarpone i świeżymi truskawkami

-Mus czekoladowy z wiśniami i odrobiną brendy

-Mini babeczki z musem cytrynowym zapiekane fiołkową bezą  / lub tort bezowy z kremem maskarpone, przełożony jagodami z kardamonem i owocami

Dzieci 50% (w wieku do lat 8)

Napoje (serwowane w dzbankach )

(45zł/os przez cały czas trwania imprezy)

-kawa , herbata

-soki 3 rodzaje, woda gazowana ,woda nie gazowana ,coca-cola, fanta , sprite