Bożonarodzeniowe

  Menu wigilijne  I / 2018

Cena za osobę 100 zł

Wybór mięs pieczystych własnego wypieku (karkówka, schab ,boczek) z piklami

-Pasztet domowego wypieku z żurawiną i chrzanem

-Tatar ze śledzia na liściach cykorii z pumperniklem

-Ryba po grecku

-Plastry pieczonego schabu z musem chrzanowym i rucolą

Sałaty

-Tradycyjna sałatka jarzynowa

-sałatka cezar z jajkiem i gotowanym kurczakiem 

Zupy   (proszę o wybór jednej)

Barszcz czerwony z pasztecikiem/ uszkami

                                                                                 Żurek staropolski z grzybami

Grzybowa z łazankami

Dania serwowane z bemarów (proszę o wybór dwóch dań)

-Filet smażonego karpia podawany  z kapustą postną i ziemniaczkami

-Pieczony filet łososia z tapenadą z oliwek warzywami i ziemniaczkami

-Obsmażane pierogi z kapustą i grzybami okraszone złocistą cebulką

-Zraziki wieprzowe z grzybowym farszem w sosie własnym z kaszą pęczak i warzywami

                                           -Szynka pieczona w miodzie z kopytkami i sosem grzybowym

Bufet deserów

 -Tradycyjne ciasta świąteczne (makowiec ,sernik , babki drożdżowe )

                                                                                                       lub

  -Mus czekolady z konfiturą morelową i orzechami

– Mini babeczki z cytrynowym musem i zapieczoną bezą

                                                                                                 Napoje

– kompot z suszu

– woda z cytryną


   Menu wigilijne II 2018

                         CENA ZA OS 90 ZŁ

-Pasztet domowego wypieku z żurawiną i chrzanem

-Ryba po grecku z pomidorkami

-Filety śledziowe z cebulką w leju ,z jabłkiem w śmietance

-Plastry pieczonego schabu z musem chrzanowym i rucolą

Sałaty

-Tradycyjna sałatka jarzynowa

-Sałatka śledziowa

Zupy(proszę o wybór jednej)

Barszcz czerwony z pasztecikiem/ uszkami

                                                                Krem z borowików z kwaśną śmietaną i grzanką

Dania serwowane ( do wyboru)

– Obsmażane pierogi z kapustą i grzybami okraszone złocistą cebulką

– Pieczona szynka w miodzie podana z kopytkami z sosem grzybowym i warzywami

– Smażony filet karpia z puree z grochu i postną kapustą

Bufet deserów

 -Tradycyjne ciasta świąteczne (makowiec ,sernik , babki drożdżowe )

Napoje

– Kompot z suszu

 

Nasze propozycje menu mogą ulec zmianie / modyfikacji na życzenie klienta.

                                    Przy zamówieniu telefonicznym 575-355-976 lub email info@bistro-figa.pl proszę o

                                                                                        zapytanie ofertowe .