–Wybór mięs pieczystych własnego wypieku (karkówka, schab ,boczek) z piklami
-Pasztet domowego wypieku z żurawiną i chrzanem
-Tatar ze śledzia na liściach cykorii z pumperniklem
-Ryba po grecku
-Plastry pieczonego schabu z musem chrzanowym i rucolą
Sałaty
-Tradycyjna sałatka jarzynowa
-Sałatka cezar z jajkiem i gotowanym kurczakiem
Zupy (proszę o wybór jednej)
Barszcz czerwony z pasztecikiem/ uszkami
Żurek staropolski z grzybami
Grzybowa z łazankami
Dania serwowane z bemarów (proszę o wybór dwóch dań)
-Filet smażonego karpia podawany z kapustą postną i ziemniaczkami
-Pieczony filet łososia z tapenadą z oliwek warzywami i ziemniaczkami
-Obsmażane pierogi z kapustą i grzybami okraszone złocistą cebulką
-Zraziki wieprzowe z grzybowym farszem w sosie własnym z kaszą pęczak i warzywami
-Szynka pieczona w miodzie z kopytkami i sosem grzybowym
Bufet deserów
-Tradycyjne ciasta świąteczne (makowiec ,sernik , babki drożdżowe )
Napoje
– kompot z suszu
– woda z cytryną
-Pasztet domowego wypieku z żurawiną i chrzanem
-Ryba po grecku z pomidorkami
-Filety śledziowe z cebulką w leju ,z jabłkiem w śmietance
-Plastry pieczonego schabu z musem chrzanowym i rucolą
Sałaty
-Tradycyjna sałatka jarzynowa
-Sałatka śledziowa
Zupy(proszę o wybór jednej)
Barszcz czerwony z pasztecikiem/ uszkami
Krem z borowików z kwaśną śmietaną i grzanką
Dania serwowane ( do wyboru)
– Obsmażane pierogi z kapustą i grzybami okraszone złocistą cebulką
– Pieczona szynka w miodzie podana z kopytkami z sosem grzybowym i warzywami
– Smażony filet karpia z puree z grochu i postną kapustą
Bufet deserów
-Tradycyjne ciasta świąteczne (makowiec ,sernik , babki drożdżowe )
Napoje
– Kompot z suszu
Nasze propozycje menu mogą ulec zmianie / modyfikacji na
życzenie klienta
Przy zamówieniu telefonicznym 575-355-976 lub
email info@bistro-figa.pl proszę o zapytanie ofertowe .