Obiady weselne

PRZYKŁADOWA OFERTA NA  PRZYJĘCIE /OBIAD WESELNY

Toast
Wino musujące (50ml)

Zupa
 Tradycyjny rosół z makaronem
lub
Krem grzybowy w aromacie trufli

Danie I
Polędwiczki wieprzowe owinięte chrupiącym bekonem
podane z kopytkami fasolką szparagową i sosem grzybowym.
  lub
Pieczona kaczka z jabłkiem z buraczkami i ziemniaczkami
opiekanymi z majerankiem.

 Przystawki

-Wędzona makrela z galaretką cytrynową jogurtowym musem i roszponką.

– Grillowane warzywa z oliwkami parmezanem i pomidorkami

koktajlowymi.

-Cerpacio z marynowanej ośmiornicy z cytrusami i rucolą.

-Rolada z łososia wędzonego ze szpinakiem, suszonymi pomidorami,

ziołowym serkiem i kawiorem.

-Mięsa pieczyste z piklami i domowym smalcem.

-Płaty Łososia marynowanego w burakach i brązowym cukrze z imbirowym

sosem , grzankami na sałatce z rucoli i ogórka.

-Roladki z pieczonego schabu z musem chanowym pomidorkami

szery i roszponką.

-Szynka parmeńska  z miodowym melonem ,truskawkami i kruchymi

paluszkami grisini.

-Grillowane bakłażany z ziołowym serkiem, szparagami na tapenadzie z

czarnych oliwek.

-Smażone krewetki z sosem mango na pikantnej sałatce z ogórków i chili.

Sałaty

Sałaty mieszane ze Świeże warzywami parmezanem i grzankami.

Rucola z roszponką i wędzonym tuńczykiem, warzywami i

przepiórczym jajeczkiem.

Sałatka z endywii kędzierzawej i boczku z fetą.

        Danie II (gorące)

Szynka z nogą pieczona w miodzie i pikantnym chili z pieczonymi ziemniaczkami

warzywami z dodatkiem chrzanu i żurawiny

Tort

Tort okolicznościowy śmietanowo –owocowy

    Danie III (gorące ok.godz.2.00)

Węgierska zupa gulaszowa

lub

Pierś kurczaka zapiekana z pieczarkami z warzywami i piure

ziemniaczanym.

Danie IV (gorące ok. godz. 4.00)

Barszczyk czerwony z uszkami

 lub

Żurek staropolski z białą kiełbasą

Bufet deserowy

-Sernik tradycyjny ,szarlotka

-Mini babeczki z owocami

-Musy smakowe

-Owoce sezonowe

 

Zapisz

Zapisz