PRZYKŁADOWA OFERTA NA PRZYJĘCIE /OBIAD WESELNY
Toast
Wino musujące (50ml)
Zupa
Tradycyjny rosół z makaronem
lub
Krem grzybowy w aromacie trufli
Danie I
Polędwiczki wieprzowe owinięte chrupiącym bekonem
podane z kopytkami fasolką szparagową i sosem grzybowym.
lub
Pieczona kaczka z jabłkiem z buraczkami i ziemniaczkami
opiekanymi z majerankiem.
Przystawki
-Wędzona makrela z galaretką cytrynową jogurtowym musem i roszponką.
– Grillowane warzywa z oliwkami parmezanem i pomidorkami
koktajlowymi.
-Cerpacio z marynowanej ośmiornicy z cytrusami i rucolą.
-Rolada z łososia wędzonego ze szpinakiem, suszonymi pomidorami,
ziołowym serkiem i kawiorem.
-Mięsa pieczyste z piklami i domowym smalcem.
-Płaty Łososia marynowanego w burakach i brązowym cukrze z imbirowym
sosem , grzankami na sałatce z rucoli i ogórka.
-Roladki z pieczonego schabu z musem chanowym pomidorkami
szery i roszponką.
-Szynka parmeńska z miodowym melonem ,truskawkami i kruchymi
paluszkami grisini.
-Grillowane bakłażany z ziołowym serkiem, szparagami na tapenadzie z
czarnych oliwek.
-Smażone krewetki z sosem mango na pikantnej sałatce z ogórków i chili.
Sałaty
Sałaty mieszane ze Świeże warzywami parmezanem i grzankami.
Rucola z roszponką i wędzonym tuńczykiem, warzywami i
przepiórczym jajeczkiem.
Sałatka z endywii kędzierzawej i boczku z fetą.
Danie II (gorące)
Szynka z nogą pieczona w miodzie i pikantnym chili z pieczonymi ziemniaczkami
warzywami z dodatkiem chrzanu i żurawiny
Tort
Tort okolicznościowy śmietanowo –owocowy
Danie III (gorące ok.godz.2.00)
Węgierska zupa gulaszowa
lub
Pierś kurczaka zapiekana z pieczarkami z warzywami i piure
ziemniaczanym.
Danie IV (gorące ok. godz. 4.00)
Barszczyk czerwony z uszkami
lub
Żurek staropolski z białą kiełbasą
Bufet deserowy
-Sernik tradycyjny ,szarlotka
-Mini babeczki z owocami
-Musy smakowe
-Owoce sezonowe